PROMOCIJA PUBLIKACIJE

PROMOCIJA PUBLIKACIJE

U organizaciji Kulturnog društva Bošnjaka Preporod Hrvatske u Zagrebu je održano je predstavljanje – promocija knjige U ime istine – Tešanj 1992-1995. u izdavaštvu Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja 7 Jug Tešanj, koju su priredili Mr. Sakib Kurtić i Esmir Subašić.

Čitaj dalje »

Zlatni ljiljani Udruženja daruju krv

Zlatni  ljiljani  Udruženja daruju  krv

Obzirom da nema ni jednog našeg člana koji nije koristio usluge ove ustanove kada nam je bilo najteže, naše Udruženje je svesrdno podržalo inicijativu da se ove ustanove sjetimo i danas, ali na način da u ime svega što je Bolnica sa svojim osobljem u ratu činila za nas, ovaj puta mi učinimo za nju i ovaj puta mi njoj pružimo uslugu. Smatrajući najprimjerenijim i najhumanijim, odlučili smo Bolnici ponuditi našu krv.

Čitaj dalje »

17. susreti DNRP FBiH u Bihaću

17. susreti DNRP FBiH u Bihaću

Kao i prethodnih godina, članovi našeg Udruženja su i ove godine prisustvovali tradicionalnim susretima DNRP FBiH koji su na dan pobjede nad fašizmom (09.05.), održani u slobodarskom i herojskom gradu Bihaću.

Čitaj dalje »

16. susreti DNRP ZE-DO KANTONA

16. susreti DNRP ZE-DO KANTONA

Dobitnici najvećih ratnih priznanja (DNRP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su i ovog 06. aprila po 16. puta zaredom obilježili svoj dan. Ove godine susreti su se organizovali u Tešnju kojima je domaćin u saradnji sa organima lokalne uprave, bilo naše Udruženje - Udruženje DNRP 7-jug.

Čitaj dalje »

SKUPŠTINA UDRUŽENJA DNRP

SKUPŠTINA UDRUŽENJA DNRP

Rad na projektu "Edukacija mladih o istini 92-95".

Rad na projektu

Analizirajući tematike koliko mladi u BiH poznaju našu bližu historiju i poslijeratno stanje nacionalizama u BiH, rukovodstvo Udruženja je došlo do zaključka da mladi Bošnjačke nacionalnosti o proteklom ratu i svom nacionalnom identitetu znaju nedopustivo malo ili gotovo ništa.

Čitaj dalje »