Susret DNRP na nivou FBiH

I ove godine je 09.05. nastavljena tradicija održavanja godišnjih susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja (DNRP) na Federalnom nivou, a ove godine susret je organizovan u herojskom gradu Mostaru kome je prisustvovalo 790 učesnika.

Deveti maj je inače usvojen kao zvanični datum Zlatnih ljiljana koji se poklapa sa Danom pobjede nad fašizmom, što ima svojevrsnu simboliku i poruku. Susret je održan u prelijepoj atmosferi koja je svo vrijeme bila prisutna  među saborcima iz svih krajeva Federacije BiH, jer je to rijetka prilika za njihove mnoge i nepresušne teme za razgovor i sjećanje na najteže zajedničke dane pri kojima su rođena trajna i bezinteresna prijateljstva.

Protokol susreta je počeo u sportskoj dvorani i tom prilikom se prisutnim obratio domaćin i inače predsjednik Skupštine Saveza Suad Muharemović, a potom i predsjednik Saveza Šerif Patković čije je obraćanje gromoglasno pozdravljeno od svih prisutnih. Gosti susreta su bili i ugledni državni predstavnici među kojima član Predsjedništva Bakir Izetbegović i Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kao i mnogi ministri i načelnici općina.

Zajednička poruka svih govornika je bila da BiH više nikada neće biti predmetom potkusurivanja od naših susjeda i da će uvijek postojati snage koje će BiH braniti svim sredstvima.

Ostatak dana je proveden u obilasku grada i druženjem sa građanima, a mostarske laste su skokovima sa starog mosta na svoj način izrazili zahvalnost i dobrodošlicu svim prisutnim DNRP.

Niko od prisutnih nije krio radost i zadovoljstvo kada je Predsjednik Saveza najavio slijedeći susret 09.05.2015.god. u herojskom gradu Bihaću. Pa ako Bog da, tada se ponovo vidimo!